top of page

Indiai elvonulás Szvami Rama Ashramjába 3.rész


Megérkezés

Első nap a megérkezés, az átállás, az utazás fáradalmainak kipihenésének az ideje. A helyi háromkerekű öt-hat személyes motoros taxival,(amit itt tuk-tuknak hívnak) elindultunk Rishikes központjába, ami fél órás utazást jelentett. Ez a nap városnézéssel, vásárlással és gasztronómiai élmények átélésével telt, megtapasztalva egy autentikus indiai város mindennapjait.

Itt ebédeltünk

A menü

Rishikes a Gangesz partján a Himalája lábánál terül el

Az időjárás nagyon kellemes ebben az időszakban, a nappali hőmérséklet 28 fok körül, az éjszakai viszont kissé hűvös, kb 10 fok. Akik először járnak Indiában, azok közül néhányan megtapasztalják a „kultúrsokkot”. A városban a hatalmas embertömeg, a sokszor fülsüketítő dudálás, a folyamatos alapzaj, a szagok és színek kavalkádja olyan erősen hatnak az érzékszervekre, hogy az elme nehezen tudja feldolgozni.

Érdemes ruhákat, kelméket, szöveteket vásárolni, mert kb. egy ötödébe kerülnek, mint itthon. Ugyanilyen olcsók a malák, a hangtálak, a szobrok és egy kis keresgéléssel nagyon jó minőségű túrafelszerelést is lehet beszerezni.

Idén úgy döntöttem, hogy nem mentem fel a Himalájába túrázni, a három hetet gyakorlással töltöttem. A tavalyi himalájai nagy élményemről az utolsó indiai bejegyzésben fogok írni.

Folytatás következik...

Legfrissebb bejegyzések
Archívum
Cimke felhő
Még nincsenek címkék.
Lépj kapcsolatba velem
  • Facebook Basic Square
bottom of page