top of page

                            Órarend                                  Hétfő 18:30 - 20:00

  Árak

Napijegy: 3 000 ft.

10 alkalmas bérlet: 25 000 ft.

Helyszín:

Spauza egészségház

 

2000. Szentendre

Sas utca 11.
image (1).jpg

   Hasznos tudnivalók

  1. A jógaórára hozz magaddal kényelmes ruhát, (rövid- vagy hosszúnadrág, melegítő, póló, esetleg hosszú ujjú felső). Az öltözőben van lehetőséged átöltözni.

  2. A foglalkozásokon minden eszközt biztosítok, ha van saját matracod, nyugodtan hozd magaddal.

  3. Ha van valamilyen sérülésed, vagy egészségi problémád, kérlek az óra előtt jelezd nekem.

  4. Jógaóra előtt 2-3 órával ne egyél.

  5. Kerüld az intenzív parfümök használatát.

  6. Az életkorodtól függetlenül részt vehetsz az órán, a fizikai gyakorlatokat úgy állítottam össze, hogy azokat mindenki el tudja végezni.

  7. Cipődet hagyd a terem bejárata előtt.

IMG_3598.jpg

A jógatesttartások fokozatosan elősegítik a feszes izmok ellazulását, a gyenge izmok megerősödését, ezáltal felszabadul a merev izmokban foglyul esett energia, és így más célokra hasznosítható. Tovább, amikor az akaratlagos izmok ellazulnak, az ember jobban képes tudatosítani belső állapotait. 

Amikor a jógában a testtartásokat gyakoroljuk, akkor nemcsak megfeszítünk és ellazítunk, hanem koncentrálunk is, vagyis a tudatunkat fókuszáljuk arra, amit éppen csinálunk. Addig végezzük a nyújtást, az izmok nyújtását a testhelyzetben, amíg érezzük ennek a kellemességét, de fájdalmat nem tapasztalunk. Miközben gyakorolunk, légzésünkre is figyelünk. 

A lélegzet és annak váltakozó történései a tanulás következő tárgya. A lélegzet tudatos és szándékos irányításának megtanulásával kulcsot kapunk érzelmeink és tudatunk uralásához.

Jógaóráimon a fizikai gyakorlatok elvégzése után tizenöt perces relaxáció következik, melyet 20 perces meditáció követ. A meditáció nem szerves része a jógaórának, de mindenkinek ajánlom, hiszen a jóga rendszerének egyik legfontosabb állomása a meditáció. A meditáció célja az elme gondolathullámainak teljes lecsendesítése.

bottom of page