top of page
DSC_0012.JPG

Schweder József, jógaoktató

Ha valaki megkérdezi, hogyan kerültem a jóga közelébe csak annyit tudok erről mondani: pontosan ott voltam akkor, ahol lennem kellett, a mesterem közelében.

 

Egy családi trauma hatására kezdtem el a saját önismereti utamon járni. Ezen az úton haladva tettem fel magamnak- a számomra ma is legfontosabb -kérdéseket:

Ki vagyok én?

Honnan jöttem?

Hova tartok?

Mi az életem értelme?

 

A racionális élet válaszai nem elégítették ki kíváncsiságomat, így keresésem a spiritualitás irányába terelt. 2010-ben léptem a jóga ösvényére, amit 2012 óta oktatok is.

 

Jógagyakorlásban a Himalája Jógatradícióban köteleződtem el, ahol 2014-ben volt a mantrabeavatásom. Évente járok az indiai Rishikes városába, a tradíció Ashramjába, több hetes elvonulásra, ahol jógát és meditációt gyakorlok az ottani meseterek vezetésével. Az ott elsajátított tudást szeretném átadni a tanítványaimnak.

 

2015-ben végeztem az Integrál Akadémia integrál pszichológia szakán, ahol integrál személyiségfejlesztő tanácsadó képesítést szereztem. Jógatáboraimban összekapcsolom a jógagyakorlást az önismereti csoportfoglalkozásokkal.

bottom of page