top of page

Indiai elvonulás Szvami Rama Ashramjába 1.rész


Bevezető

Ezzel a bejegyzés sorozattal szeretnék bepillantást nyújtani a rishikesi Szvami Rama Ashramjában történő jógagyakorlásról, csendgyakorlatról, az Ashram életről és az odautazásról, sok képpel illusztrálva.

Az írással szeretném a tanítványaimat és a blogot olvasó jógagyakorlókat arra inspirálni, hogy készüljenek fel egy ilyen utazásra és tapasztalják meg, hogy milyen egy tradicionális jógaelvonulás.

Miben különbözik egy tradicionális jógaiskola, attól a jógastúdiótól, ahol a jógaoktató nem egy guruvonalon keresztül adja a tanítást?

Az alapkülönbség, hogy a tradicionális jógaiskolában a jógaoktató a tanári képzését a tradícióban kapja és annak tanítványi láncolatának egyik láncszemévé válik. A tanítványi láncolaton keresztül vissza lehet évszázadokra, évezredekre keresni a guruvonalat. Ezen guruvonalon keresztül érkezik az ősi tanítás, mely hitelességéhez ezáltal nem férhet kétség.

A Himalája tradíció spirituális vezetőjéről a weblap Szvami Rama fül alatt olvashatsz. Így a tradícióban gyakorló az eredeti jóga szent irataiból való filozófiát és gyakorlati útmutatást kapja, szemben a legtöbb nyugati jógastúdióval, ahol a jógagyakorlás a fizikai gyakorlatokra korlátozódik. Ezzel semmi baj nincs, hiszen ez is fontos része a jógának, de csupán az ászanák gyakorlásával, nem lehet beteljesíteni a jóga lényegiségét.

Miért érdemes Indiába utazni és ott jóga Ashramban gyakorolni a jógát?

  • azért, mert bekapcsolódsz az Ashram napirendjébe, ami rendszert ad a gyakorláshoz

  • azért, mert az Ashramban együtt gyakorolsz a Szvamikkal, akiknek maga a jelenlétük is emeli a tudatosságodat

  • azért, mert a saját szintednek megfelelő gyakorló programot kapsz

  • azért, mert megtapasztalod egy tradicionális jógaiskola autentikus légkörét

  • azért, mert ha a gyakorlásodban eljutottál a mantrabeavatás szintjére, akkor kérheted a személyes mantrabeavatásodat a beavató tanártól

  • azért, mert olyan étrendben részesülsz, ami a gyakorlásodat szolgálja

  • azért, mert az Ashramban nagyobb eséllyel tudod elengedni a kommunikációs eszközeidet, így a csend megélésével közelebb kerülhetsz a belső lényegiségedhez.

Folytatás következik...

Legfrissebb bejegyzések
Archívum
Cimke felhő
Még nincsenek címkék.
Lépj kapcsolatba velem
  • Facebook Basic Square
bottom of page