top of page
ŐSZI JÓGA ÉS
ÖNISMERETI TÁBOR A BÖRZSÖNYBEN

Időpont:
2017. október 13-15.  (3 nap)
 

Helyszín:

Málnáskert Vendégház, Kóspallag

Egyszerű jelentkezés itt,
részletes információért görgess lejjebb: 

A jelentkezésed sikeres volt!

Részletes információ a táborról

A jóga és az önismeret kéz a kézben járnak egymással. A jóga célja az elme gondolathullámainak lecsendesítése által a legbelső magunk, az önvalónk megtapasztalása. Ezt a spirituális hagyományok megvilágosodásnak hívják. Jógaoktatóként és integrál személyiségfejlesztő tanácsadóként egyenesen vezetett az utam a jógát, a több ezer éves gyakorlati és filozófiai rendszert összekötni a nyugati személyiségfejlesztő technikákkal. Így született meg az integrál jóga- és önismereti tábor.

 

Hogyan épül fel a tábor? 

A csoportlétszám 12-16 főig terjed, a korosztály vegyes, 18 éves kortól addig, amíg a személy képes a mozgásos gyakorlatokat elvégezni. A táborokat integrál szemléletben, Ken Wilber által megalkotott négy kvadráns elméletét használva építem fel. E szemlélet szerint az elvonulás az ember különböző oldalait a „négy kvadránsát” szólítja meg:

Egyéni  lélek

 

Befelé figyeléses jógával, az ülő meditációval és a terápiás munkával

Test

 

A jóga fizikai gyakorlatai, a kirándulások és a vegetáriánus étkezés

Kapcsolódások

 

A  közösségi harmónia megtapasztalása a nonverbális mozgásos, a spirituális mezőre hangolt különböző csoportgyakorlatok által

Környezet

 

Az élő természetben, jelenleg a Börzsöny szívében a tábor alatt kizárólag a csoport által igénybe vett Málnás kert panzióban történnek a táborok

Milyen technikákat alkalmazok a táboraimban?

 

 

Reggelente hatha jógával és ülő meditációval készítjük fel az elmét és a testet a napközbeni csoportfoglalkozásokra. Itt a résztvevők egy magasabb tudatosságba kerülve csúcsélményeket élhetnek át, a mély szeretettel teli kapcsolódásokon keresztül lelki gyógyító folyamatok indulnak el. Ez a biztonságot nyújtó tér az egyén szabad önkifejezését segíti.

 

A nonverbális gyakorlatokat megosztó körök követik, melyben a kimondott szavak erejével tudatosulnak a gyakorlatok alatt átélt élmények, érzések.

 

Az intenzív belső és csoportos élményeket szabadtéri blokkok követik, melyben lehetőség van úszásra, futásra, sétálásra. A napirendbe beépítettem egy hosszabb erdei kirándulást is, ahol a természethez való kapcsolódáson keresztül szellemileg töltődünk, a fizikai testünket átmozgatjuk.

 

A délutáni önismereti blokk után ismét jógázunk.

A technikák, amiket alkalmazok bodywork és mozgásmeditáció. A bodywork a korai, beszéd megjelenése előtti mélységeinket érinti, dolgozza át, azon a szinten, amit verbalitással nem tudunk megközelíteni. A fő témák a magzati időszak, az inkarnáció, valamint transzperszonális szintek. Egyéni és kapcsolati munkák is jelen vannak a módszerben. A bodyworkben az érintések és mozdulatok a testben lenyomatot hagyott korábbi emlékeket hoznak a felszínre, melyek átdolgozása átsegít a jelen elakadásokon. A kezdő gyakorlatok tervezettek, később a csoport tudatszintje és a tér energetikája határozza meg a gyakorlatokat. Ezen a ponton csoportvezetőként rábízom magam a folyamat intelligenciájára és a csoport a flowal utazik.

Az 5 napos tábor részét képezi a szomatodráma is. A szomatodráma egy önismereti és terápiás módszer, amely során a testi tapasztalatainkkal, tüneteinkkel, betegségeinkkel foglalkozunk, és engedjük, hogy a test bölcsessége irányítsa a gyógyulás folyamatát. Az érzelmek átélésével és a szükséges lépések azonnali megcselekvésével hárítjuk el a gyógyulás belső akadályait és jutunk közelebb a vágyott testi-lelki harmóniához. A szomatodrámát vezeti: Rédl Adrienn szomatodráma játékvezető. A szomatodrámáról több információ: http://szomatodrama.hu

„Egyszerűen imádom Józsi jógatáborait! Mindent megkapok, amire egy néhány napos elvonuláson szükségem lehet. Fizikai szinten fantasztikusan finom és egészségtudatos ételek, sok-sok mozgás, amik után kipihenhetem magam a wellness részlegen.

 

Lelki szinten kapcsolódhatok a belső csendemmel, harmóniába kerülhetek önmagammal, megélhetem a teljes nyugalmat, illetve a terápiás foglalkozásokon szert tehetek önismeretre, bemélyült kapcsolódásokkal gazdagodhatok. Mindezt csodás környezetben, egzakt keretek között egy hiteles vezető támogatásával. Mi kellhet ennél több? Úgy tökéletes, ahogy van! Köszönöm minden percét!”  V. Tünde

A tábor napi programja
 • 07.30 jóga és meditáció

 • 09.15 reggeli

 • 10.30 önismereti csoportfoglalkozás

 • 13.00 ebéd

 • 14.30 önismereti csoportfoglalkozás

 • 16.00 wellness, séta, futás, pihenés

 • 18.00 közös kreatív gyakorlat

 • 19.30 vacsora

 • 20.30 meditáció

 • 21.00 wellnes, kötetlen beszélgetés

Részvételi díj

2017. október 13-15. (3 nap) ................39 000 Ft

 

Az ár tartalmazza a

 • teljes ellátást,

 • szállást 2 ágyas szobákban 

 • programok díját.

 

 Amiben biztosan részed lesz 

 • gyönyörű, békés környezet a Börzsöny szívében

 • jógaórák

 • közös meditáció

 • önismereti foglalkozások

 • egészséges, az elmélyülést segítő vegetáriánus ételek, napi háromszor

 • kirándulás a környező hegyekben

 • medence, szauna, jakuzzi használat

Helyszín

Málnáskert Vendégház, Kóspallag
A Málnáskertről ide kattintva légifelvételeket láthatsz

Success! Message received.

Épület.jpg
Medence.jpg
Szoba.jpg
Konyha.jpg

„A táborról csak jót tudok írni. Mind a jógaórák, mind a foglalkozások elsőrangúak voltak. Józsi nagyon komolyan és nagy odafigyeléssel, hozzáértéssel vezette a csoportot. Hét egymásnak idegen és különböző korú résztvevő baráti társasággá kovácsolódott.


A vendégház gyönyörű helyen van, és nagyon kulturált, felszerelt.

Fizikailag és lélekben is felfrissülést, önmagam jobb megismerését kaptam meg.”  

B. Csilla

bottom of page